Navigatie

De Monolith

Van Japanse kookpot tot de Monolith
Duizenden jaren geleden kookten Japanners rijst in potten van klei, die ze verwarmden met gestookt hout en houtskool. Klei werd later keramiek en ook andere onderdelen van het ’fornuis’ werden verbeterd. Uiteindelijk ontstond de Monolith: een handige machine waarmee u kunt BBQ’en, grillen, bakken, garen, koken en roken.

Snel en langzaam
De Monolith is geschikt voor slow- en fast cooking. Bij indirect grillen gaart u gerechten in een langere periode. U legt de indirecte grillstreen op de vuurkolom. Daarbovenop liggen de grillverhoger en het grillrooster. Een heerlijke pizza bakt u eenvoudig door het grillrooster te vervangen door de pizzasteen.

Voor een snel gerecht verwijdert u de indirecte grillsteen, waardoor de warmte direct in aanraking komt met het vlees. Direct grillen is bijvoorbeeld ideaal voor de bereiding van een biefstuk.

De Monolith is de enige machine waarmee u kunt roken zonder de deksel te openen. Hierdoor kunt u heerlijk genieten zonder vieze vingers te krijgen.

Hoe werkt de Monolith?
U verwarmt de Monolith eenvoudig door houtskool of briketten aan te steken. Vijf tot vijftien minuten later kunt u beginnen met de bereiding van uw favoriete gerecht. De temperatuur stelt u in door te schuiven met de luchtcirculatiekleppen aan de boven- en onderkant van de machine.

De warme, droge lucht circuleert door de Monolith, waardoor het eten een lekker korstje krijgt.

Het keramiek houdt vocht vast en voorkomt dat gerechten veel vocht verliezen. De combinatie van droge lucht en vocht zorgt voor een unieke smaaksensatie: krokant en sappig!

© 2016 - 2019 monolith-store | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel